Si­ni­nen au­rin­ko ja Mus­ta au­rin­ko - Ym­pä­ris­tö­tai­de­ret­ki Hä­meen­lin­naan pe 31.8.2018

Tutustumme kirjailija Olli Jalosen johdolla Sininen aurinko ja Musta aurinko ympäristötaideteoksiin. Teokset ovat osa Auringon piirissä -ympäristöteoksen ketjua. Olli Jalonen ja kuvataiteilijat Olli Larjo ja Anssi Taulu ovat tehneet teokset Hämeenlinnan kantakaupunkiin vuosina 2007-2016.

Ohjelma
- Tapaaminen Helsingin rautatieaseman Postitalon puoleisella taksitolpalla pe 31.8. klo 14.20
- Juna Helsingistä Hämeenlinnaan 14.49-15.57
- Tapaamme oppaamme kirjailija Olli Jalosen Hämeenlinnan rautatieasemalla
- Matkustamme taksilla noin kolmen kilometrin matkan Sininen aurinko -teoksen luo Poltinahon asuinalueelle.

Sininen aurinko on kumpumainen saari, jossa kasvaa pihlajia ja rantavehnää. Teoksessa on hiottuja ja hiekkauurrettuja luonnonkiviä. Teos kertoo vedenpinnan vaihtelusta jääkaudelta tähän päivään asti ja on tunnusteltavissa.

- Palaamme taksilla rautatieaseman tuntumaan Verkatehtaalle, jossa Musta aurinko -teos löytyy Lasipihan lattiasta

Teokseen on käytetty metalliromua Poltinahon vanhalta kasarmialueelta. Musta aurinko esittää 1940-luvun puolivälissä, Verkatehtaan kulta-aikana, tapahtuneeseen auringonpimennykseen liittyviä valoilmiöitä. Teosta voi kosketella.

- Ruokailemme omakustanteisesti Hotelli Vaakunan Le Blason -ravintolassa. Kulttuuripalvelu varaa pöydät.
- Juna Hämeenlinnasta takaisin Helsinkiin 20.11-21.34.

Retken hinta 30 e sisältää juna- ja taksimatkat. Mahdollisesta ravintolan ryhmätarjouksesta tiedotetaan osallistujille erikseen. Avustaja kulkee junassa ilmaiseksi. Kulttuuripalvelu hankkii junaliput. Mukana on yleisavustaja.

Ilmoittaudu ympäristötaideretkelle viimeistään torstaina 23.8. sähköpostitse osoitteeseen osallistun[at]kulttuuripalvelu.fi tai puhelimitse kulttuurisihteerille Tanja Rantalainen P. 040 964 9288.

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry