Ilan Ma­nouac­hin tai­tei­li­ja­ta­paa­mi­nen Va­lo­ku­va­gal­le­ria Hip­po­ly­tes­sa pe 3.11. klo 17-18.30

Shapereader – käsillä luettavaa sarjakuvaa

Marraskuussa 3.–19.11.2017 Valokuvagalleria Hippolytessä nähdään sarjakuvataiteilija Ilan Manouachin näyttely Shapereader, joka on osa Saaren kartanon ja Hippolyten näyttely-yhteistyötä. Perjantaina 3.11. klo 17-18.30 näkövammaisten ryhmällä on mahdollisuus tavata taiteilija. Tapaamme Hippolyten aulassa hieman ennen klo 17. Yleisavustajana paikalla on kulttuurisihteeri.

Ilan Manouach on kehittänyt muotojen ja kuvioiden repertuaarin, joka muuntaa kuvia ja merkityksiä tunnusteltaviksi, taktiilisiksi muodostelmiksi. Manouachin työstämä Shapereader on kokeellinen lähestymistapa sarjakuvan kerrontaan, ja sen yhtenä tarkoituksena on saattaa sarjakuvia näkövammaisten koettaviksi. Ilan Manouach työskenteli Saaren kartanon residenssissä vuonna 2013, ja hän julkaisi Koneen Säätiön tuella Shapereaderia hyödyntävän sarjakuvakirjan Arctic Circle vuonna 2014.

Hippolyten näyttely esittelee Ilan Manouachin uutta työskentelyä Shapereaderin parissa. Sen yhteydessä järjestetään myös eri yleisölle kohdennettuja työpajoja sekä herätellään keskustelua kuvataiteen saavutettavuuden ympärillä. Koneen Säätiön ylläpitämä Saaren kartanon taiteilija- ja tutkijaresidenssi ja Valokuvataiteilijoiden liiton ylläpitämä Valokuvagalleria Hippolyte ovat järjestäneet näyttelyitä yhteistyössä vuodesta 2013 alkaen.

Vierailui on maksuton. Ilmoittaudu taiteilijatapaamiseen 2.11. mennessä ensisijaisesti sähköpostitse osoitteeseen osallistun[at]kulttuuripalvelu.fi tai puhelimitse kulttuurisihteerille, Tanja Rantalainen P. 040 964 9288.

Galleria Hippolyten osoite on Yrjönkatu 8–10, sisäpiha, 00120 Helsinki.

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry