So­keain kuun­nel­ma­pal­kin­non 2018 voit­ti Mie­len­sä­pa­hoit­ta­ja maail­mal­la-kuun­nel­ma­sar­ja ja Vuo­den ää­ni­näyt­te­li­jä on Heik­ki Kin­nu­nen

Näkövammaisten Kulttuuripalvelun Sokeain kuunnelmaraati on palkinnut vuoden 2018 parhaana kotimaisena kuunnelmana Tuomas Kyrön käsikirjoittaman ja Matti Ijäksen ohjaaman Mielensäpahoittaja maailmalla -kuunnelmasarjan. 

Mielensäpahoittaja joutuu aivan uudenlaisiin tilanteisiin, kun matka kuolemaa tekevän veljen luo Fuengirolaan mutkistuu tuhkapilven vuoksi. Heikki Kinnunen tulkitsee sekä humoristisesti että lämpimästi vanhan jääräpään ajattelua ja toimintaa. Emilia Sinisalon oivallisesti tulkitsema Rouva Insinööri oppii näkemään matkakumppanissaan myös hämmentyneen ja apua tarvitsevan ikämiehen. Kuunnelman musiikkia ja äänisuunnittelua raati pitää erittäin onnistuneena.

 

Vuoden ääninäyttelijä 2018 on Heikki Kinnunen

Sokeain kuunnelmaraati valitsi toista kertaa myös Vuoden ääninäyttelijän. Heikki Kinnusen puhutteleva  ja herkkäilmeinen ääni herättää kuulijassaan tunteen kuin esitys olisi tarkoitettu vain hänelle henkilökohtaisesti. Heikki Kinnusen työ vastanäyttelijän kanssa on koskettavaa. Näyttelijäntyön vaikuttavuus on inhimillisyyttä tulkitsevissa reaktioissa. Roolihenkilön koko persoonan esille tuominen pelkästään puheilmaisun keinoin on mitä vaativinta näyttelijän työtä. Sille raati haluaa antaa tunnustusta ja korostaa sen merkitystä draamatyöskentelyn koko kirjossa.

 

Lisätietoja: Sokeain kuunnelmaraadin puheenjohtaja Mikko Ojanen

P. 050 581 7770/  m.ojanen[at]luukku.com

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n puheenjohtaja Eija-Liisa Markkula

P. 041 439 2209 / el.markkula[at]gmail.com

 

Tiedotteen teksti: Mikko Ojanen